top of page

MET een doel

CHALLENGES

Jouw doelen bereiken doe je in de eerste plaats aan de hand van challenges (leer- en onderzoeksvragen). In een challenge vertrek je van wat jou aanspreekt, van een thema waar je veel vragen bij hebt, van een interesse die je wil uitdiepen of van een probleem dat je wil aanpakken. Soms werk je alleen aan een challenge, heel vaak samen met medeleerlingen.

TREDE-INHOUDEN

Bij de trede-inhouden (wiskunde en talen) is een wekelijkse opbouw belangrijk. Je plant elke week, samen met de experten, de tijd in die je nodig hebt om de leerstof te verwerken, gaande van veel zelfstandig werk tot extra ondersteuning. Elke leerling volgt hierbij zijn eigen traject en krijgt de ondersteuning die hij nodig heeft. Heb je interesse voor de klassieke talen, dan kan je Latijn toevoegen aan je traject.

DUIDELIJKE DOELEN

Wie duidelijke doelen heeft, gaat met meer goesting aan de slag. Daarom zorgen we er voor dat jij zelf een zicht hebt op de doelen die je moet bereiken. Dit zijn enerzijds de eindtermen van de Vlaamse overheid, anderzijds doelen die je voor jezelf stelt. In jouw persoonlijke Voortgangsmonitor houden we bij hoever je staat in het bereiken van deze doelen. Zo maken we jouw evolutie en groei zichtbaar.

Bestand_000.jpeg

INSPIRATIESESSIES

In inspiratiesessies doe je nieuwe kennis op en werk je aan nieuwe competenties met de hulp van de coaches, medeleerlingen, ouders of experts buiten De MET. Inspiratiesessies kunnen verschillende vormen aannemen: een uiteenzetting of presentatie, een hands-on workshop of uitleg over een specifiek onderdeel. Deze inspiratiesessies kunnen doorgaan op De MET, online of op verplaatsing.

7b7ea5ed-1634-425e-9544-7e2dc7827bf2.JPG

HYBRIDE LEREN

Op De MET combineren we online en offline én formele en informele vormen van leren. Je gaat aan de slag met de handige tools van Google Classroom (mail, drive, agenda, meet, enz.). Alles staat in de cloud. Zo kan je makkelijk zaken delen met jouw coach en met je medeleerlingen. Een laptop breng je mee of huur/koop je via De MET. 

Daarnaast gebruik je bepaalde handboeken (bij wiskunde en Frans) en leer je door de presentaties en inspiratiesessies van anderen bij te wonen en van de dagelijkse kringgesprekken met je coachgroep.

de Met Headers WERKPLEK3.jpg

SPORT & BEWEGING

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Op De MET kan je wekelijks kiezen voor verschillende uren sport in een wisselend aanbod. Ook tijdens de middagpauze (S-tijd) wordt er veel gesport: voetbal, basket, skaten, spikeball, enzovoort!

_edited.jpg
bottom of page