top of page

MET elkaar

JE EIGEN COACHGROEP

Bij De MET kiezen we bewust voor kleine groepen. Je zit niet per leerjaar of richting samen maar in een groep met verschillende leerjaren en studierichtingen door elkaar. Je start en eindigt elke schooldag samen met je coachgroep in de kring. Daar spreken jullie over de planning van de week, de actualiteit en het samenleven op school.

Noa legt het uit >>

LEERCOACHES
EN EXPERTEN

Elke leerling heeft een eigen leercoach waar je elke week een coachgesprek mee hebt. In dat gesprek bespreek je hoe het gaat met jou en met je schoolwerk. De leercoach is ook de vaste begeleider van de coachgroep.

Elke coach is ook expert in een bepaald vak. Zo staat een heel team van coaches en experten samen in voor de begeleiding van alle leerlingen.

EEN WARME SFEER

Op De MET zetten we extra in op een warme en fijne sfeer. Je spreekt de leerkrachten aan met hun voornaam, er is ruimte voor jouw verhaal en beleving en er is aandacht voor hoe het loopt in de groep. Tijdens de pauzes kan je sporten, wandelen, lezen of gewoon een babbeltje doen. Tijdens de middagpauze mag je je gsm niet gebruiken.

We laten jou ook kennismaken met de principes van verbindende en herstelgerichte communicatie en leren hoe je deze kunt inzetten. We leren dat ieders stem telt.

MEERDAAGSE UITSTAPPEN

We bouwen aan een divers aanbod van meerdaagse uitstappen. Gaande van zee-, stads- of bosklassen tot een meerdaagse uitstap naar het buitenland.

Via Erasmus+ gaan we ook op bezoek bij andere Europese scholen. Zo gingen we al naar Nederland en naar Polen en binnenkort hopelijk naar Oostenrijk.

IMG-20240428-WA0011.jpg
Screenshot 2024-05-21 10.16.55.png

MET OUDERS

Als ouder/begeleider ben je partner in het leerproces van je kind. Onze coaches komen bij de start van het schooljaar daarom graag kennis maken tijdens een huisbezoek (enkel bij de eerstejaars). 

Doorheen het jaar neem je als ouder/begeleider deel aan de driehoeksgesprekken met je kind en zijn coach. 

Zet je je graag in voor de dagelijkse werking van De MET, dan ben je heel erg welkom in de ouderraad, de schoolraad of in één van de werkgroepen!

bottom of page