top of page

MET elkaar

COACHGROEPEN

Op De MET zijn er geen jaarklassen maar kleine groepen van 14 leerlingen van verschillende leeftijden en studierichtingen. Elke dag staan we in de coachgroep tijdens de kringgesprekken stil bij de actualiteit van de dag, bij wat er leeft binnen de groep en bij hoe we samenleven op school. Er is ook tijd voor de presentatie van een challenge of om elkaars vragen te beantwoorden. We kiezen bewust voor kleine groepen en kleine leerhubs, zodat iedereen elkaar blijft kennen.

IMG_4604.jpeg

LEREN VAN ELKAAR

We leren volop van elkaar: door het presenteren van onze challenges, door samen te werken, door elkaar uitleg of feedback te geven, door de kringgesprekken. Zo groeien we samen in het bereiken van de doelen, maar ook in de omgang met elkaar en in de omgang met de wereld.

WhatsApp Image 2022-10-28 at 09.17.04.jpeg

INSPRAAK

Een veilige en warme schoolcultuur vinden we belangrijk. We hebben het over het samenleven en het samenwerken tijdens de dagelijkse kringgesprekken, de wekelijkse coachraad en de maandelijkse De MET-raad. We maken kennis met de principes van Deep Democracy en verbindende communicatie en leren hoe we deze kunnen inzetten.

_DSC0275.jpg

MET OUDERS

Als ouder/begeleider ben je partner in het leerproces van je kind. Onze coaches komen dan ook graag kennis maken in de eerste weken van het schooljaar tijdens een huisbezoek. 

Doorheen het jaar neem je als ouder/begeleider deel aan de driehoeksgesprekken met je kind en zijn coach. 

Zet je je graag in voor de dagelijkse werking van De MET, dan ben je heel erg welkom in de ouderraad, de schoolraad of in één van de werkgroepen!

WhatsApp Image 2022-10-28 at 09.17.05.jpeg

COACHES

Elke coachgroep wordt begeleid door een leercoach. Deze coach is elke dag aanwezig en begeleidt de groep doorheen de dag. De coaches begeleiden, inspireren, motiveren, reflecteren en zorgen voor continue feedback.

Wekelijks heb je jouw coach een halfuur helemaal voor jou alleen tijdens het wekelijks coachgesprek.

Elke coach brengt ook zijn eigen expertise mee. Zo geeft de ene coach wiskunde, Frans, Engels of sport en doet de andere coach alles rond techniek, wetenschappen of kunsten. Zo staat een heel team van coaches samen in voor de begeleiding van de groep.

de Met Headers coaches4.jpg

DIVERSITEIT

Diversiteit is op De MET geen loos begrip. Diversiteit is het besef dat iedereen uniek is, dat iedereen een andere achtergrond heeft en dat iedereen dus ook andere noden heeft.

De aanpak van De MET is de ideale omgeving om diversiteit te vieren. Of het nu gaat om je culturele of socio-economische achtergrond, je religie, je genderidentiteit, je leeruitdagingen, je medische achtergrond, je leeftijd of je leerstijl. Bij De MET is iedereen welkom en is iedereen gelijkwaardig.

3E9A6B8A-203B-444F-A319-E2E7C2FBFA06.JPG.jpg

LEREND NETWERK

Leren doen we niet enkel op school, dat doen we ook daarbuiten. Daarom bouwen we samen aan een lerend netwerk van mensen en plaatsen waar we kunnen bijleren. We leggen links met de buurt, met bedrijven, met andere culturen en leefwerelden. Ook ouders komen regelmatig langs om hun kennis en passies te delen tijdens een inspiratiesessie of workshop.

Bestand_000.jpeg
bottom of page