top of page
schermloos-2325_edited.jpg

EEN DAG
OP DE MET

 

Je vertrekt niet van een vast lessenrooster, maar van je eigen planning. Jouw coach is er elke dag om jou te begeleiden bij jouw leerproces.

Check-in

8.30 u. - 9.00 u.

De MET opent de deuren om 8.30 u. Je komt aan op De MET tussen 8.30 u. en 9.00 u. Het ideale moment om even bij te praten of je agenda al eens te overlopen. De coaches en experten zitten samen voor het ochtendoverleg.

Dagstart

9.00 u. - 09.30 u.

Om 9.00 u. start je de dag samen in de kring met je groep en coach. Tijdens deze kringgesprekken wordt de actualiteit besproken, worden kleine presentaties gegeven over tal van onderwerpen, en spreken we over het samen leven, leren en werken op De MET. Kringgesprekken zorgen ervoor dat we elkaar goed leren kennen, informatie kunnen delen en leren van elkaar. 

Werktijd

09.30 u. - 12.30 u.
13.30 u. - 15.30 u. (woe. tot 12.00 u.)

Hoe ziet de werktijd eruit:

  • Voor de tredevakken (wiskunde, wetenschappen en talen) ga je naar een instructieruimte waar de expert je opwacht. Samen met anderen krijg je een korte instructie, oefen je samen en is er tijd voor vragen, testmomenten, feedback en remediëring. We zetten hierbij hard in op differentiatie, zowel qua inhoud, als qua tempo. Daarnaast plan je nog tijd in om zelfstandig te werken voor de tredevakken. Dit doe je aan je eigen werkplek in de coachruimte of in een samenwerkruimte.

  • Voor de andere leerinhouden (STEM, historisch, ruimtelijk, economisch, cultureel,  juridisch bewustzijn, duurzaamheid & gezondheid) zijn er diverse mogelijkheden om de doelen te bereiken. Je kiest een route die bij jou past. Zo werk je aan je eigen challenges en kan je een breed aanbod aan presentaties volgen of deelnemen aan specifieke trajecten en projectweken.  

  • Er is een divers aanbod voor sport. Je kan 1 tot 4 uur sport per week volgen.

  • Je hebt wekelijks een persoonlijk coachgesprek van een half uur met jouw coach.
     

Lunchpauze en S-tijd

12.30 u. - 13.30 u.

We lunchen samen in De MET. Je brengt je eigen lunchpakket mee en kan indien nodig iets opwarmen. Er is warm water voor thee, soepjes, e.d.
Tijdens de S-tijd kan je sporten, een spel spelen, lezen, wandelen, praten...  De S-tijd is schermloze tijd. We steken onze gsm of laptop even weg.

Dagafsluit

15.30 u. - 16.00 u.
(woe. 12 - 12.30 u.)

Om 15.30 u. sluit je samen met je coach en coachgroep de dag af. Er is ruimte voor presentaties van challenges, om terug te blikken op de dag of om vragen te bespreken.

Check-out

 tot 17.00 u.

Na de dagafsluit kan je nog tot 17.00 u. op De MET blijven. Om 17.00 u. sluit De MET zijn deuren. De coaches en experten maken van deze tijd gebruik om te overleggen met elkaar.

Afgestemd Onderwijs
over De MET

Een leerling, een coach en de pedagogisch coördinator van De MET Leuven vertellen uitgebreid over de werking van De MET bij Annelies Somers van Afgestemd Onderwijs.

BEZOEK DE MET - voor professionals

Ben je benieuwd naar hoe De MET werkt in de praktijk? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op één van onze bezoekdagen. Het zijn de leerlingen die je vertellen hoe alles werkt en die je rondleiden. Ook de  leercoaches staan je te woord.

 

Mariet Vrancken, onderwijsdeskundige en mede-oprichter van De MET, vertelt je hoe je dit in je eigen schoolpraktijk zou kunnen integreren en hoe je onderwijsinnovatie echt een plek kan geven op jouw school.

Ondertussen bezochten al 50 leerkrachten en 40 directies De MET!

bottom of page