top of page
schermloos-2325_edited.jpg

EEN DAG
OP DE MET

 

Hoe verloopt een schooldag op De MET

Check-in

8.30 u. - 9.00 u.

De MET opent de deuren om 8.30 u. Je komt aan op De MET tussen 8.30 u. en 9.00 u. Het ideale moment om even bij te praten of je agenda al eens te overlopen. De coaches en experten zitten samen voor het ochtendoverleg.

Dagstart

9.00 u. - 09.30 u.

Om 9.00 u. start je de dag samen in de kring met je groep en coach. Tijdens deze kringgesprekken wordt de actualiteit besproken, worden kleine presentaties gegeven over tal van onderwerpen, en spreken we over het samen leven, leren en werken op De MET. Kringgesprekken zorgen ervoor dat we elkaar goed leren kennen, informatie kunnen delen en leren van elkaar. 

Werktijd

09.30 u. - 12.30 u.
13.30 u. - 15.30 u. (woe. tot 12.00 u.)

Hoe ziet de werktijd eruit:

 • DE TREDEVAKKEN (wiskunde, wetenschappen en talen): Voor elk tredevak is er een gedifferentieerd aanbod van sterk begeleid tot zelfstandig werk. Jij kiest samen met je leercoach welke route het beste is voor jou.

 • DE ANDERE VAKKEN (STEM, historisch, ruimtelijk, cultureel, juridisch, economie, ...): Voor elk ander vak zijn er diverse mogelijkheden om de doelen te bereiken. Je kiest, samen met je leercoach een route die bij jou past. Je kan kiezen uit:

  • het maken van een eigen challenge

  • het deelnemen aan een specifieke traject

  • het volgen van presentaties

  • deelname aan projectweken  

 • SPORT: Er is wekelijks een divers aanbod voor sport. Alle soorten sporten komen aan bod. Tijdens de pauzes kan je buiten sporten en spelen.

 • COACHGESPREK: Je hebt wekelijks een persoonlijk coachgesprek van een half uur met jouw leercoach.
   

Lunchpauze en S-tijd

12.30 u. - 13.30 u.

We lunchen samen in De MET. Je brengt je eigen lunchpakket mee en kan indien nodig iets opwarmen. Er is warm water voor thee, soepjes, e.d.
Tijdens de S-tijd kan je sporten, een spel spelen, lezen, wandelen, praten...  De S-tijd is schermloze tijd. We steken onze gsm of laptop even weg.

Dagafsluit

15.30 u. - 16.00 u.
(woe. 12 - 12.30 u.)

Om 15.30 u. sluit je samen met je coach en coachgroep de dag af. Er is ruimte voor presentaties van challenges, om terug te blikken op de dag of om vragen te bespreken.

Check-out

 tot 17.00 u.

Na de dagafsluit kan je nog tot 17.00 u. op De MET blijven. Om 17.00 u. sluit De MET zijn deuren. De coaches en experten maken van deze tijd gebruik om te overleggen met elkaar.

Afgestemd Onderwijs
over De MET

Een leerling, een coach en de pedagogisch coördinator van De MET Leuven vertellen uitgebreid over de werking van De MET bij Annelies Somers van Afgestemd Onderwijs.

BEZOEK DE MET - voor professionals

Om een goed beeld te krijgen van de werking van de leerhubs van De MET, verwelkomen we met plezier groepen van leraren, directies, coördinatoren en andere onderwijsprofessionals voor een halve of een hele dag.

 

Mariet Vrancken, onderwijsdeskundige en mede-oprichter van De MET, vertelt je hoe je dit in je eigen schoolpraktijk zou kunnen integreren en hoe je onderwijsinnovatie echt een plek kan geven op jouw school.

Ondertussen bezochten al 50 leerkrachten en 40 directies De MET!

MARIET DE_ARENA-101_edited.jpg
bottom of page