MET ELKAAR

 • COACHGROEPEN

  Op De MET zijn er geen jaarklassen maar kleine groepen van 14 leerlingen van verschillende leeftijden. Elke dag staan we in de coachgroep stil bij wat er leeft binnen de groep en bij hoe we samenleven op school: elkaar steunen en inspireren, samen vallen en weer opstaan, naar elkaar luisteren en samen afspraken maken. We kiezen bewust voor kleine leerhubs, zodat iedereen elkaar blijft kennen.

 • COACHES

  Elke coachgroep wordt begeleid door een leercoach. Deze coach is elke dag aanwezig en begeleidt de groep doorheen de dag. De coaches begeleiden, inspireren, motiveren, reflecteren en zorgen voor continue feedback.

  Wekelijks heb je jouw coach een halfuur helemaal voor jou alleen tijdens het wekelijks coachgesprek.

  Elke coach brengt ook zijn eigen expertise mee. Zo geeft de ene coach wiskunde, Frans, Engels of sport en doet de andere coach alles rond techniek, wetenschappen of kunsten. Zo staat een heel team van coaches samen in voor de begeleiding van de groep.

 • LEREN VAN ELKAAR

  We leren volop van elkaar: door het presenteren van onze challenges, door samen te werken, door elkaar uitleg of feedback te geven. Zo groeien we samen in het bereiken van de doelen.

 • INSPRAAK

  Een veilige en warme schoolcultuur vinden we belangrijk. We hebben het over het samenleven en het samenwerken tijdens de dagelijkse kringgesprekken, de wekelijkse coachraad en de maandelijkse De MET-raad. We maken kennis met de principes van Deep Democracy en leren hoe we deze kunnen inzetten.

 • LEREND NETWERK

  Leren doen we niet enkel op school, dat doen we ook daarbuiten. Daarom bouwen we samen aan een lerend netwerk van mensen en plaatsen waar we kunnen bijleren. We leggen links met de buurt, met bedrijven, met andere culturen en leefwerelden. Ook ouders komen regelmatig langs om hun kennis en passies te delen tijdens een inspiratiesessie of workshop.

werktijd-.jpg
_DSC0555.jpg
 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

© Copyright 2020 De MET