top of page

LEERCOACH / EXPERT
schooljaar 2023-2024

Functieomschrijving

Je volledige opdracht bestaat uit verschillende delen. Een deel van je opdracht presteer je tijdens de schooluren* en een deel buiten de schooluren. 

(* een voltijdse leercoach is voltijds aanwezig tijdens de schooluren. Voor een deeltijdse leercoach wordt de aanwezigheid tijdens de schooluren proportioneel verrekend.)

COACHING VAN DE GROEP (voor leercoaches)
 • Je bent leercoach van een heterogene coachgroep leerlingen van de eerste, tweede of derde graad.

 • In deze coachgroep zitten leerlingen van verschillende leerjaren en studierichtingen samen. 

 • Je begeleidt deze groep in het samenleven en samenwerken. 

 • Je werkt samen met de leerlingen aan de dynamiek en het welbevinden in de groep.

 • Je zit dagelijks samen met je coachgroep tijdens de dagstart en de dagafsluit en wekelijks tijdens de coachraad.

 

INDIVIDUELE COACHING EN EVALUATIE (voor leercoaches)
 • Je coacht de leerlingen van jouw coachgroep in hun leerproces en in hun ontwikkeling.

 • Je hebt wekelijks een coachgesprek met elke leerling uit jouw coachgroep.

 • Je begeleidt de leerlingen bij hun challenges en andere leervragen.

 • Je gebruikt samen met de leerling actief de Voortgangsmonitor en de Challengemonitor om zo zicht te houden op het leerproces.

 
EXPERTISE (voor leercoaches en experten)
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor één of meerdere leergebieden.

 • Binnen jouw leergebied organiseer je een divers aanbod (instructie- en vragenmomenten, gezamenlijke leertrajecten en ander aanbod) en begeleid je challenges met het oog op de sleutelcompetenties en eindtermen.

 • Je volgt het leerproces van de leerlingen op in de Voortgangsmonitor en je houdt je collega’s op de hoogte van de voortgang van de leerlingen.

 • Je overlegt regelmatig met je collega’s experten over jullie aanpak.

 
PLANNING EN VOORBEREIDING (voor leercoaches en experten)
 • Je bereidt coachgesprekken, driehoeksgesprekken, instructiemomenten, overlegmomenten, e.a. voor.

 • Je werkt de Voortgangsmonitor en Challengemonitor bij. 

 • Je verwerkt mails en andere administratie.

 
OVERLEG, SAMENWERKING EN PROFESSIONALISERING: 

De MET is een LERENDE ORGANISATIE. Als organisatie en als team zitten we volop in een leer- en groeiproces: wat houdt de transitie in die we in de praktijk proberen te brengen in het onderwijs, wat is daar allemaal voor nodig, hoe organiseren we ons als organisatie, als team, hoe dragen we ons verhaal uit, … Er zijn veel leervragen en onderzoeksvragen die op ons pad komen. We gaan hier als team en als organisatie (bestuur, ouders, leerlingen) mee aan de slag. We maken bewust tijd en ruimte voor dit leer- en groeiproces.

 

 • Je start elke werkdag (8u30-9u) met een overlegmoment met je collega’s. Hierin bespreken jullie o.a. de planning van de dag en week.

 • Je neemt wekelijks deel aan meerdere overlegmomenten tijdens en vlak na de schooluren. Dit kan o.a. gaan over de ontwikkeling van je leergebied, het delen van materialen of over verschillende aspecten van de uitbouw van De MET. 

 • Je neemt doorheen het schooljaar deel aan de verschillende MET z’n allen-overlegmomenten met het hele team tijdens en na de schooluren.

 • Je neemt deel aan activiteiten met leerlingen en ouders buiten de schooluren zoals o.a. infomomenten en opendeurdagen, feestelijkheden, e.a.

 •  Je neemt deel aan pedagogische studiedagen en opleidingen om je expertise te vergroten.

AANBOD

 • We bieden een contract ‘Tijdelijke aanstelling van bepaalde duur’ (TABD) voor schooljaar 2023-2024, in het ambt leraar SO, met kans op verlenging en TADD.

 • We bieden voltijdse, maar ook enkele deeltijdse opdrachten. Geef je voorkeur aan in je brief.

 • We bieden intensieve aanvangsbegeleiding tijdens het zomeroverleg en d.m.v. individuele coaching en starterscoaching. De MET is een plaats waar jouw leerproces en groeiscenario tijd krijgt om zich te ontplooien. Experimenteren, successen vieren en reflecteren wordt sterk aangemoedigd binnen de werking.

 • Je wordt opgenomen in een dynamisch team waarin feedback en open communicatie centraal staan. 

 • Het nodige materiaal wordt ter beschikking gesteld waaronder het gebruik van een Chromebook.

WAAR EN HOE SOLLICITEREN

EERSTE RONDE: CV EN BRIEF TEGEN 16 APRIL 2023

 1. Bezorg ons je CV en je motivatiebrief via het formulier hieronder of op sollicitaties@demet.eu ten laatste op 16 april 2023. 

 2. Vermeld hierin expliciet waarom je voor De MET kiest. Kijk hierbij goed naar de functieomschrijving, het gevraagde profiel en ons aanbod. 

 3. Vermeld in je brief naar welke vestiging(en) jouw voorkeur uitgaat (Leuven, Sint-Katelijne-Waver of Tielt-Winge), of je een voltijdse of deeltijdse functie zoekt en welke vakexpertises je zou kunnen en willen opnemen.

 4. We laten jou ten laatste op 24 april 2023 weten of we je graag uitnodigen voor de tweede ronde.

 

TWEEDE RONDE: DOEDAG OP 6 MEI 2023

 1. Indien we je weerhouden na de eerste ronde, dan verwachten we jou op onze DOEDAG op zaterdag 6 mei 2023 van 10u tot 16u in De MET Leuven. 

 2. Het doel van de DOEDAG: op de DOEDAG ontmoet je andere sollicitanten, een groot deel van ons team en zelfs enkele leerlingen. Jij leert De MET beter kennen en kan inschatten of werken op De MET iets voor jou is. Wij leren jou beter kennen en kunnen inschatten of wij jou zien binnen onze team. 

 3. We laten jou in de week na de doedag weten of we jou weerhouden voor de derde ronde.

 

DERDE RONDE: MEELOOPDAG

 1. Indien we je weerhouden na de doedag, dan nodigen we je graag uit voor een meeloopdag (in de loop van mei of juni) op één van de vestigingen van De MET. 

 2. Tijdens zo’n meeloopdag ontdek je hoe een dag op De MET écht verloopt. Je neemt deel aan het dagverloop en maakt kennis met leerlingen en teamleden. Je bereidt een inspiratiesessie voor over een zelfgekozen onderwerp en voor een zelfgekozen doelgroep van De MET leerlingen. 

 3. Doel van de meeloopdag: ontdekken of werken op De MET écht iets voor jou is! We horen op het einde van de meeloopdag graag van jou hoe het voor jou verlopen is en welke vragen je nog hebt voor ons. We laten jou na afloop weten of we jou weerhouden voor de laatste ronde.

 

LAATSTE RONDE: GESPREK

 1. Indien we je weerhouden na de meeloopdag plannen we graag een individueel gesprek met jou in. 

 2. Doel van het gesprek: we gaan graag na of je alle aspecten van een job op De MET kent en begrijpt en of je je daarvoor kan engageren. Eventuele vragen die er nog zijn bij jou of bij ons na de meeloopdag worden hier besproken. 

 3. We laten jou na afloop weten of je geselecteerd bent!

 

VERVOLG: ZOMEROVERLEG

 • Als je geselecteerd bent, dan word je zonder uitzondering verwacht op het ZOMEROVERLEG en maken we werk van jouw aanstelling (opmaak contract e.d.)

 • Doel van het zomeroverleg: je wordt wegwijs gemaakt in de werking van De MET, je krijgt opleiding en je bereidt in overleg met het team het nieuwe schooljaar voor. In augustus staan er ook huisbezoeken aan de nieuwe leerlingen op het programma. Het zomeroverleg is voor ons onontbeerlijk om een goede start te kunnen maken op De MET.

 

Data van het zomeroverleg: (meestal van 9u-16u)

van maandag 03/07/2023 t.e.m. vrijdag 07/07/2023 én

van donderdag 17/08/2023 t.e.m. donderdag 31/08/2023

Timing

Bezorg ons je CV en je motivatiebrief voor deze vacature via het formulier.

Solliciteren voor LEERCOACH / EXPERT (schooljaar 2023-2024) kan tot 16 april 2023.
arrow&v
Bestand uploaden

Dankjewel!

Solliciteren

bottom of page