VISIE

Met de steun van

Waarom De MET

De MET is een echte leerhub! Wat is dat nu weer? Dat betekent eigenlijk zoveel als: leren doe je niet op één plek en al helemaal niet alleen maar binnen vier muren. Leren doe je overal in de wereld, in de stad, bij experten aan de universiteit of in bedrijven, bij lokale handelaren, in de omgeving én wat verder weg. Onze leerhub is je uitgangsbasis om écht te leren, om de wereld te ontdekken en er middenin te staan. 

 

In De MET ligt jouw leerproces in jouw handen. Dat betekent dat we je leren om zelfsturend en zelfregulerend te worden. Wat dat betekent? Wel, wij leren je hoe je verantwoordelijkheid kan nemen, hoe je zelf beslissingen kan nemen om echt in je groeikracht te staan. Fouten maken hoort daar helemaal bij. Want uit je fouten leer je ontzettend veel. Wij geloven dat elke lerende dat kan, zolang je maar voldoende tijd en ruimte krijgt! 

 

Onze leercoaches begeleiden en ondersteunen jou en gaan voor een gepersonaliseerde aanpak. We helpen je om een sterke kennisbasis te ontwikkelen én om kritisch en creatief aan de slag te gaan met die kennis. We ondersteunen je in het ontdekken en ontplooien van je talenten. Dat doe je samen met anderen in een lerend netwerk (samen met ouders, de buurt, bedrijven, organisaties, wetenschap, het werkveld en de stad) en in een rijk basismilieu waar leren betekenis krijgt. 

 

Kortom, De MET biedt topkwaliteit: je ontwikkelt er een sterke kennisbasis én future-proof competenties als grondslag voor een leven lang leren.

Hoe doen we dat

In De MET werken wij met leercoaches, die elke dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds aanwezig zijn. Zij zijn elk verantwoordelijk voor een groep van 15 leerlingen. Zij coachen en begeleiden je voortdurend en ondersteunen jouw leerproces. 

 

Zo krijg je de kans om een sterke kennisbasis te ontwikkelen vanuit jouw talenten en om een stevige portie aan ondernemingszin en zelfsturing te ontwikkelen en te komen tot een sterk geheel van 21ste eeuwse competenties (samenwerken, communicatie, kritische zin, creativiteit, probleemoplossend denken, …)

 

In De MET vertrekt leren vanuit wetenschappelijke inzichten. We geloven dat het binnen onderwijs of leren gaat om rijke interactieprocessen waarin het leren centraal staat eerder dan enkel de resultaten. We weten dat een rijk proces immers altijd tot sterke resultaten zal leiden. De eindtermen zijn daarbij onze leidraad en focus.

Onze waarden

Wij VERTROUWEN in jouw groeikracht en bieden je een VEILIGE omgeving om je ten volle te ontwikkelen. Een positieve en optimistische houding ligt aan de basis.

 

Wij vinden het belangrijk om dingen SAMEN te doen: leren van en met elkaar, samen ervoor zorgen dat je je eigen vleugels kan ontdekken, samen vieren.

 

Dat doen we met heel veel GOESTING, met humor en plezier en ook met passie en gedrevenheid.

 

We kijken met een open blik en hebben een open houding. ONBEVOOROORDEELD kijken we naar de hele mens, waarbij fouten maken mag.

 

STERKE COACHING en ZELFSTURING zijn onze fundamenten, onze bouwstenen. Daarom geloven wij in autonomie-ondersteunend leren en in eigenaarschap van de lerende.

© Copyright 2020 De MET

  • De MET Facebook
  • De MET instagram